søndag 6. juli 2014

Russisk superyacht "Severnaya Ten" på Nesjestranda

Denne dagen hadde vi eit kort besøk av den russiske superyachten "Severnaya Ten" utanfor Nesje-stranda. Den kom og la seg for anker ei stund utanfor Leirholmen ved Valen på Stenså. Sendte tips om båten til RB og dagen etter kom det ein artikkel om superyachten "Severnaya Ten" i RB : http://www.rbnett.no/nyheter/article9893140.ece .
Fekk hyggeleg svar frå RB om at det skal komme Flaxlodd i posten.  RB-journalisten har laga ei svært god og detaljert reportasje om skipet. Var litt interessert i å vite kva slags oppdrag denne båten hadde inne i Romsdalsfjordane. Dette er vel ein svært dyr form for fisketurisme. I det båten dro frå Nesjestranda med kurs for Sekkesundet hadde den ein flokk måser etter seg, så dei hadde sikkert fått fisk. Størrelsen på båten (29 m) tyder på at det ikkje kan vere så svært mange passasjerer ombord.
Her er nokre bilder av skipet ved Nesjestranda :
"Severnaya Ten" utanfor Nesjestranda 06.07.14.

"Severnaya Ten" hadde med ein egen liten båt som låg langs sida. Som vi ser har skipet ankra opp utanfor Nesjestranda.  06.07.14.

"Severnaya Ten", bildet er tatt frå vegen like ved Bedehuset på Nesjestranda. 06.07.14.

"Severnaya Ten" utanfor Leirholmen. Den har no dratt opp ankeret og har starta opp. 06.07.14.

"Severnaya Ten" drar frå Nesjestranda med ein flokk måser etter seg. Turen gjekk gjennom Sekkesundet og inn Romsdalsfjorden mot Åndalsnes og Isfjorden. 06.07.14.


"Severnaya Ten" sin tur i Romsdalen 06.07.14. Bilde frå Marine Traffic.



Tok dette bildet av "Severnaya Ten" i Molde 04.07.14. Her har vel skipet besøk av ein lokal kjentmann / fisker.


Så får eg vel håpe på vinnerlykke med Flaxlodd frå Romsdals Budstikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar