mandag 19. mars 2012

Vårbilder 2012

Vinteren 2012 er forlengst over og vi er langt inne i vårmånaden mars. Her på Nordvestlandet vart årets vinter ganske variert. Vinterværet toppa seg med nokre sinte kvinnfolk rundt juletider, nevner her bl.a "Berit" og "Dagmar". Desse ekstremværa gjorde stor skade langs mesteparten av kysten. Her på Nesjestranda gjekk det stort sett bra, med unntak av ein god del skog som blåste overende. På Nesje blåste eit naust overende og havna oppover markene til småbruket Strandvoll. Både tak og vegger i dette gamle naustet blåste over  vegen og oppover markene, kun golvet med innbo stod igjen i regnværet.
Lokalt her på Borg måtte syrinen på plena foran huset gje tapt for stormen. Vinden la syrinen flat og røttene var knekt.
Vinteren var her prega av lite snø og kulde. Vi hadde vel knapt temperaturer under 10 kuldegrader og det store snøfallet lot vente på seg. Her på Borg kom det maks 15 cm nysnø i løpet av ei natt. Men det var ein god del slaps og hålke-føre.
Våren kom tidleg og allerede 16-Februar tok eg bilde av årets første snøklokker.

Snøklokker, Borg, Nesjestranda 16.02.12.
Det vart mildt og fint vær utover i mars også. Snøklokker, krokus og hestehov stod i full blomst i midten av mars. Ein stemorsblomst hadde også klart seg gjennom vinteren og stod no i blomst. Bildene nedenfor er tatt den 17-Mars.
Full blomstring på Borg 17.03.12.
Krokus i mange farger, Borg, Nesjestranda 17.03.12.
Stemorsblomst, Borg, Nesjestranda 17.03.12.
Hestehov, Borg, Nesjestranda 17.03.12.

Vi fekk eit av mange vinterlige tilbakefall på søndag 18-Mars.Etter at det verste av snøværet ga seg på søndag ettermiddag tok eg ein tur ut for å forevige situasjonen. Her er bilder frå søndag 18-Mars.

Samme motiv som ovenfor, men tatt mindre enn eit døgn seinare, Borg 18.03.12.

Nedsnødd krokus, Borg, Nesjestranda 18.03.12.
Borg, Nesjestranda 18.03.12.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar