onsdag 27. juni 2012

Kulturhuset Plassen i Molde 27-Jun-2012

Molde's nye kulturhus Plassen er no nesten ferdig. Mange av aktørane i bygget har allerede flytta inn. Offisiell opning av Plassen er på lørdag 14-Juli. Her er nokre bilder av huset frå utsida. Det har blitt eit flott bygg med massevis av store trapper. Det er også stort areal på taket der det er muleg å sitte ned og der det kan arrangeres konserter etc. Hovedtrappa opp kjem heilt sikkert til å bli populær. Den blir nok Molde sitt svar på Den Spanske Trapp i Roma. Heldigvis går det heis heilt opp på taket slik at alle som ikkje kan gå i trappa også kjem seg opp og kan nyte utsikten frå Molde's nye tak.
Det blir kafé inne i bygget. Denne har fått navnet Kafé Kurt etter den tyske kunstnaren Kurt Schwitters (1887 - 1948) som ein periode på 1930-tallet budde og arbeidde ute på Hjertøya.
Får håpe kaféen vil selge noko så verdsleg som softis og pølser i brød som kan nytes utendørs i solvarmen i trappene. Håper pølsene blir like gode (og store) som Hansen-pølsene til den opprinnelege Trappekiosken som låg omtrent der trappa er no.


Dette er trapp nr 2 opp på taket til Plassen.
Inngang i øverste etasje. Fotografen har blitt med på bildet.
Utsikt frå taket av Plassen. Her blir det flott å arrangere utekonserter.
Taket på Plassen med egen sittetribune.

Utsikt frå taket av Plassen mot det som er igjen av Gørvelplassen.

Trapp nr 2 og taket. Vi ser også heistårnet.

Dette er hovedtrappa opp mot taket. Molde's svar på Den Spanske Trapp.

Hovedtrappa sett ovanifrå.
 
Hovedinngangen på gatenivå. Bygningane på motsatt side speiler seg i glassfasaden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar