fredag 26. oktober 2012

Høstbilder Oktober 2012

Har her samla ein del av årets høstbilder. Høstfargene er flotte, men det kan vere vanskeleg å fange dei rette motiva. Her er det berre å knipse i veg for å bli flinkare.
Bildene er tatt i tidsrommet 17/10 til 26/10, altså litt over ei veke i oktober. Første snøfallet i år kom den 25/10 og varte ei vekes tid.

17-OKT-2012 :

Kaprifolblomstene har blitt til flotte røde bær. Borg, Nesjestranda.
Kaprifolbær, Borg, Nesjestranda.
Blåbærlyng i hagen på Borg, Nesjestranda.
Veggen på uthuset har også fått høstfarger, Borg, Nesjestranda.
Nærbilder av bladene til slyngplanta på uthusveggen. Borg, Nesjestranda.
Det var blader i mange farger på uthusveggen, Borg, Nesjestranda.

24-OKT-2012 :

Snøen har no komme langt ned i fjella. Dei neste 2 bildene er tatt av ein jordbæråker med flott rødfarge. Åkeren ligg rett nedfor boligfeltet Hestehagen mellom Røbekk og Strande. Marken høyrer vel til garden Elsås, men er utleid til Krohn Jordbær. Dagen etter kom det meir snø, så denne dagen var muligens siste sjanse til å få tatt bilde av denne flotte jordbæråkeren. Andre jordbæråkrer i området hadde meir normal grønnfarge, så det kan vel vere ein spesiell sort jordbær som har så flotte høstfarger.

Flott rødfarge på bladene i denne jordbæråkeren på Røbekk. Vi ser over Fannefjorden mot Brokstad og Grønnes. Skåla har snø heilt ned til skoggrensa.
Flotte farger i jordbæråkeren.

25-OKT-2012 :

Den første snøen kom på torsdag 25-Okt-2012.

Borg etter det første snøfallet, 25.10.12.

26-OKT-2012 :

Dagen etter hadde det komme meir snø og været var fint. Måtte ta nokre fleire bilder. Dette snøfallet varte omtrent ei veke, og det vart nokre kalde dager med temperaturer ned mot 7-8 kuldegrader.


Borg. Har starta på den første snømåkesjauen.

Rosene stod fortsatt i blomst. Borg, Nesjestranda.
Flotte røde roser med snø.
Gule roser med snø.

Været skifta fort denne dagen frå sol og fint til kraftige snøbyger. Anne Torill og Silje vart overraska av snøkave på tur heim frå Skålasenteret.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar