lørdag 7. mars 2015

Ruskever på Nesjestranda

Lørdag 7-Mars fekk vi litt uvær med sterk vind og regn på Nesjestranda. Det var vestleg vind som stod rett inn fjorden. Det var nesten som ein hauststorm. Såg frå stuevinduet ein sandbåt som stampa ut fjorden.  For å kunne få nokre bilder av den køyrde eg etter båten utover mot Sør-Nesje. Rakk igjen båten i det den passerte Ødegård på Sør-Nesje. Køyrde deretter ut til Vevarneset og gjekk stien forbi hytten og ut på neset. Her stod været rett på og det var retteleg værhardt. I tillegg til sterk vind og regn var det også springflo. På vegen heim att vart det fotostopp ved Kjerringneset og i Stenså.  Stormen løya heldigvis fort av denne gongen og ikkje lenge etter at desse bildene vart tatt ( i 12:30-tida ) var det heilt vindstille. Her er nokre av bildene :


Sandbåten "Hopsfjord" på veg med sand frå sandtaket i Vistdal. Her passerer den dei gamle nausta på Ødegård, Sør-Nesje.  07.03.15.

"Hopsfjord" stampa mot bølgene. Sør-Nesje. Sekken i bakgrunnen. 07.03.15.

Utsikt frå Vevarneset mot Karlsøya. Her var det ganske værhardt. Litle Kalvsøya til venstre. 07.03.15.

Surfebølger på sørsida av Vevarneset, Sør-Nesje 07.03.15.

Store bølger slår mot land, Vevarneset 07.03.15.

Værhardt også ute på Kjerringneset, 07.03.15.

Utsikt vestover frå Kjerringnesbakken. 07.03.15.

Utsikt mot Valen og Leirholmen i Stenså, Nesjestranda. Det var springflo og Leirholmen var nesten blitt ein holme som ikkje lenger var landfast. 07.03.15.

1 kommentar: