torsdag 25. februar 2016

MFK - Sevilla FC 1 - 0

Molde FK spilte siste kamp i UEFA Europa League på Aker Stadion 25.02.16. MFK vann sin pulje i gruppespillet og var "uheldig" og trakk Sevilla FC som motstander i 16-delsfinalen. Her spilles bort og heimekamp og beste laget sammenlagt går vidare. Sevilla vann den første kampen heime i Sevilla 3 - 0.  Sevilla FC er laget som vann UEFA Europa League dei 2 siste åra , så oppgaven til MFK var formidabel. Men på dette nivået er det ofte stor forskjell på heimebane og bortebane, så MFK kunne kanskje klare å få eit bra resultat heime i Molde. Ellers er Sevilla no midt i den knallharde spanske La Liga, mens MFK er i trening for seriestart 13. Mars. Derfor skulle denne kampen likevel vere "lett match" for Sevilla.
Martin og eg tok turen for å sjå denne historiske kampen på Aker Stadion den 25.02.16. Dette var også den siste kampen til lagkaptein Daniel Berg Hestad i MFK. Det var også hans obligatoriske kamp nr 900 for MFK i løpet av ein 23 år lang karriere.  Været var som vanleg ufyseleg på denne tida av året med regnbyger. I pausen kom det ei kraftig haglbyge. Her er nokre bilder frå kampen sett frå min plass på rad 6 ( heldigvis under tak).   :)

Og kampen endte bra med seier til Molde FK 1 - 0.  Sevilla gjekk vidare på bedre sammenlagtresultat etter seieren heim i Sevilla.

MFK - Sevilla FC  25.02.16 kl 21:05.
Martin på veg til Aker Stadion 25.02.16.
MFK Manager Ole Gunnar Solskjær blir intervjua på TV før kampen. Intervjuer er vel Susanne Wergeland (ex TV2).
Selfie på felt Q, rad 6, Aker Stadion  25.02.16.
Martin på Aker Stadion  25.02.16.
Det var svært få supportere frå Sevilla. Det kom nokre fleire før kampstart, Det er visst ikkje vanleg at spanske fotballsupportere følger lagene sine rundt i Europa.
Tornekrattet hadde laga eit svært banner for å hylle lagkaptein Daniel Berg Hestad på hans siste kamp. 25.02.16.
MFK og Sevilla FC har komme på banen. 25.02.16.
Laget som starta for MFK. Bak frå venstre : Ruben Gabrielsen, Per Inge Flo, Ethan Horvath, Vegard Forren, Joona Toivio og lagkaptein Daniel Berg Hestad, Foran frå venstre : Sander Svendsen, Eirik Hestad, Mohamed Elyounoussi, Fredrik Aursnes og Mathias Moström.
Klar til avspark ved Mohamed Elyounoussi og Sander Svendsen.
Lagkaptein Daniel Berg Hestad.
MFK har scora i det 43 minutt i første omgang. Målscorer var unggutten Eirik Hestad. Sevilla sin stjerneangriper Llorente  (Nr 24) står og venter på nytt avspark.
Gledelig resultat, MFK - Sevilla FC 1 - 0.  25.02.16.
Corner for MFK.  25.02.16.
Klar for frispark frå MFK.  25.02.16.
Ny cornersituasjon for MFK.   Legg merke til regnværet !
Kampen er over med seier til Molde. Lagkaptein Daniel Berg Hestad intervjues av Susanne Wergeland for UEFA.
Daniel Berg Hestad mottar hyllest etter 900 kamper for MFK.  25.02.16.
Daniel Berg Hestad kastes i været og hylles av glade lagkamerater.  25.02.16.
Daniel kasta alle klær og fotballsko opp på tribunen til Tornekrattet, Her får han velfortjent blomster av MFK formann Øystein Neerland.  25.02.16.