fredag 26. juli 2019

Veøystua på Veøya

Oppdaga tidlegare i år eit innlegg frå DNT Romsdal om at dei hadde tenkt å leie ut hytta i Skitnevika på Veøya.  DNT hadde tenkt å bruke navnet "Veøykoia". Det fekk meg til å kikke i gamle kjelder og skrive eit svarinnlegg til DNT (Sjå lenger ned i innlegget).
Denne hytta har stått ubrukt i mange år. Veit den var brukt som overnattingssted under tømmerhogst på Veøya på 1960-tallet. Usikker på kven som er dagens eier, men trur det kanskje er Opplysningsvesenets Fond.
Ser no at DNT har valgt å kalle hytta for "Veøystua", så kanskje mitt forslag om det gamle navnet vart godkjent.
Var i dag ein tur på Veøya og besøkte "Veøystua" i Skitnevika. DNT har no montert navneskilt med navnet "Veøystua".

Her er dei nyaste bildene av hytta :

"Veøystua" på Veøya, nytt overnattingstilbud frå DNT Romsdal, 26.07.2019.
"Veøystua" i Skitnevika på Veøya,

"Veøystua" har fått navneskilt.


Her er Fb-innlegget frå DNT Romsdal datert 21.05.2019 :
Vi er på befaring på #Veøya i håp om å åpne Veøykoia for allmennheten. Stemningen er magisk! 😍 #utno #turistforeningen #dntromsdal #kajakkhytte#veøykoia #padleledromsdal#myehistorie #kysthytte

  • Alf Reitan Hei, Kommentar til namnet på hytta i Skitnevika på Veøya : I Romsdal Sogelags Årsskrift frå 1960 er det ein artikkel om befaring på Veøya gjort av styret i Sogelaget. Artikkelen er skrevet av Nils Parelius. Sitat frå artikkelen : "Deltakerne overnattet i skogforvaltningens hytte "Veøystua" i Skittenvika". Kanskje vi heller skulle bruke det namnet på hytta, sidan koie ikkje er noko typisk Romsdalsord ? :)Nedenfor er "Veøystua" presentert på Fb-sida til Veøya - den hellige øya. Har ikkje sett at DNT Romsdal har komme med meir informasjon om leie av hytta, men det kjem vel snart. Hytta var låst så ein må vel låne nøkkel om ikkje det blir endra til standard DNT-nøkkel.

Dette er utsikten fra Veøystua. Denne nydelige, lille overnattingsted kan du nå leie hos DNT #veøystua #ecoturisme #pilgrim #ecotique #Molde#iverden #veøya #DNTROMSDALIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar